Annons:
Annons:

Finskbaserat prospekterings- och gruvserviceföretag, Palsatech, har öppnat ett nytt prospekterings- och gruvservicecenter i Sala. Bilden är från Palsatechs center i Kemi, Finland.

Palsatech som etablerades 2013 erbjuder ett unikt och omfattande servicepaket för mineralprospektering- och gruvindustrier. Företaget består av ett åttiotal geologer och prospekteringstekniker.

Under ett och samma tak erbjuder PalsaCenters anläggningar kärnloggning, geotekniska mätningar, kärnskärning och provlagring.

Palsatech har öppnat ett prospekterings- och gruvservicecenter i Sala, Sverige.

ANNONS

Det finskbaserade prospekterings- och gruvtjänstföretaget, Palsatech, utökade sin verksamhet i Sverige genom att öppna ett nytt prospekteringsnav i Sala, i den berömda malmprovinsen Bergslagen.

Palsatech har tidigare arbetat med ett flertal projekt i Sverige, Norge och Finland, och assisterat några av världens största gruvföretag samt mindre juniora prospekteringsföretag, men nu får Palsatech anläggningar närmare kunderna över hela Skandinavien. Detta är Palsatechs fjärde servicecenter, med två i Finland, ett i Serbien och nu ett i Sverige.

"I Sverige har kundupplevelser inom området uppmuntrat oss mot en mer permanent modell, och ett nytt PalsaCenter på en strategisk plats i  Sverige möjliggör en mer omfattande service för genomförandet av kundernas projekt," säger Riku Aho, VD för Palsatech Global.

Palsatechs prospekteringsnav tillhandahåller toppmoderna provforsknings- och lagringsanläggningar för gruv- och prospekteringsföretag
Palsatechs prospekterings- och gruvservicecentra, kända som PalsaCenters , erbjuder ett komplett utbud av tjänster som är skräddarsydda för gruv- och prospekteringsbehoven. Dessa centra är utrustade med toppmoderna faciliteter för provforskning och hantering, inklusive lagringslösningar. Under ett och samma tak erbjuder de omfattande resurser för kärnloggning, geotekniska mätningar, kärnskärning, tillsammans med säker provlagring.

Servicekonceptet är enkelt och har bevisat sin effektivitet: kunder kan skicka geologiska prover till ett servicecenter där Palsatechs geologer och tekniker tar hand om dem. Palsatech sköter all logistik och uppgifter vi har kommit överens om från provundersökning och bearbetning innan de skickas för laboratorieanalys. Slutligen, kan Palsatech lagra kundens geologiska prover.

”Vårt servicecenterkoncept har visat sig framgångsrikt, så det är naturligt att sträva efter att ha med vår expertis även för att möta behoven på nya marknader. Detta är inriktningen på vår verksamhet nu, och vi planerar att öppna centra på flera platser under de kommande åren,” säger Mika Alasuutari , Palsatechs grundare och styrelseordförande.

Om Palsatech
Palsatech grundades 2013 och erbjuder ett unikt och omfattande servicepaket för mineralprospektering- och gruvindustrier. Företaget består av ett åttiotal geologer och prospekteringstekniker som bistår gruv- och prospekteringsföretag runt om i Europa.

Palsatechs team av skickliga yrkesmän är utrustade för att navigera i olika geologiska terränger och operativa miljöer, vilket säkerställer att kundernas prospekteringsprojekt är i säkra och kapabla händer. Med Palsatech får kunder tillgång till expertis, metoder, infrastruktur och utrustning – allt från ett och samma ställe.

Med huvudkontor i Finland och filialer i Serbien och Slovakien är Palsatech strategiskt positionerat för att betjäna etablerade gruvområden och kunder i hela Europa. Palsatech arbetar också i nära samarbete med flera partners över hela Europa. På grund av ett expansivt partnernätverk är företaget rustat att erbjuda ett brett utbud av tjänster – från geofysiska tjänster och borrning till laboratorieanalyser. Detta omfattande tillvägagångssätt säkerställer att Palsatech kan stödja sina kunder genom varje fas av deras prospekterings- och gruvverksamhet.


Palsatech som etablerades 2013  erbjuder ett unikt och omfattande servicepaket för mineralprospektering- och gruvindustrier. Företaget består av ett åttiotal geologer och prospekteringstekniker.

www.palsatech.fi

Annons:
Annons:
Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår