Annons:
Annons:

LKAB Svappavaara digitaliserar sina heta arbeten med Heta Arbeten® PREMIUM

ANNONS

Enklare hantering av tillstånd, bättre uppföljning och en säkrare arbetsplats. När nu LKAB Svappavaara testar Brandskyddsföreningens verktyg Heta Arbeten® PREMIUM tar de ett stort digitalt steg framåt i utvecklingen. ”Vi får en funktion som håller juridiskt och dessutom tillgodoser försäkringarnas krav och villkor”, säger Dennis Lindgren, Brand- och säkerhetssamordnare hos företaget.


I Svappavaara bryter LKAB järnmalm i dagbrottet Leveäniemi där de även har en förädlingsprocess med anrikning- och kulsinterverk. Verksamheten kräver samarbete med ett stort antal leverantörer som i de flesta fall kommer och utför sitt arbete på plats. Det innebär att många tillstånd för heta arbeten behöver skrivas dagligen. För att underlätta hantering av tillstånd för och uppföljning av utförda heta arbeten, testar nu LKAB Svappavaara Brandskyddsföreningens digitala verktyg Heta Arbeten® PREMIUM. I slutet av september 2024 börjar övergången och vid årsskiftet beräknas organisationen helt ha övergått till att arbeta digitalt.

Effektivare process hela vägen

Tidigare skrevs alla tillstånd ut på papper och sparades i pärmar.

– Nu blir det ett säkrare förvar för tidigare utfärdade tillstånd, själva processen effektiviseras och framför allt blir det enklare att utföra uppföljningar av varje enskilt tillstånd, säger Dennis Lindgren, Brand- och säkerhetssamordnare hos LKAB i Svappavaara.

Utöver det kommer Heta Arbeten® PREMIUM möjliggöra sammanställning av statistik och underlag. Enklare och snabbare kontroller av både pågående och utförda heta arbeten är något som efterfrågats av försäkringsbolag, vilka är uttalat positiva till att verktyget nu införs.

– Nu kan vi enkelt få fram det underlag som efterfrågas och i händelse av brand kommer även utredningen att bli enklare. Vi hoppas kunna påverka våra försäkringspremier tack vare detta, säger Dennis.

Struktur som håller juridiskt

Dennis ser många fördelar även för medarbetarna.

– Det ska vara lätt att göra rätt. Verktyget kommer att hjälpa oss att skapa en intern struktur som håller juridiskt och samtidigt tillgodoser försäkringsbolagens krav och villkor. Verktyget blir ett bra stöd för alla våra medarbetare i deras strävan att jobba korrekt och säkert. Vi blir en säker arbetsplats för alla, både interna medarbetare och leverantörer. Delegeringen blir nu tydlig och vi har kontroll genom hela arbetskedjan, åt båda håll, säger Dennis.

APP Heta Arbeten® är ett kostnadsfritt och användbart verktyg för dig som utför eller ger tillstånd för brandfarliga heta arbeten och har certifikat Heta Arbeten®.

hetaarbeten.se/sv/app

Heta Arbeten® PREMIUM är ett unikt verktyg för digital tillståndshantering som riktar sig mot företag och organisationer. PREMIUM effektiviserar och underlättar arbetet med tillståndshantering samtidigt som brandsäkerheten på arbetsplatsen stärks.

hetaarbeten.se/sv/premium


Annons:
Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons: Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår